Goda och lättbakade brödmuffins som passar utmärkt som tillbehör till både soppa, sallad och mellanmål.
10-12 st
- 3 st ekologiska ägg
- 2 dl mild ekologisk lättyoghurt
- 0,25 dl rapsolja
- 1 liten mogen banan
- 3 tsk bakpulver
- 1/2 dl grovt hackade valnötter
- 2,25 dl vetemjöl
- 2,25 dl dinkelmjöl
- 1 tsk havssalt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ägg, yoghurt, olja och mosad banan i en bunke och rör väl. Blanda bakpulver, nötter, havssalt och mjöl i en annan bunke ordentligt så bakpulvret fördelar sig väl. Använd en slickepott och vänd ner mjölblandningen i yoghurtsmeten och rör så att allt blandas till en jämn och fin tjock smet. Fördela smeten med sked i muffinsformar utställda på plåt. Tryck ned en valnöt på toppen av varje muffin och ställ in i mitten av ugnen. Grädda ca 20 minuter och låt sedan svalna på galler. Servera som de är till t.ex soppa/sallad eller som mellanmål. Gott att förgylla med philadelphiatoppingen nedan.
Philadelphiatopping med kanel, lime, solros & valnöt
till ca 10 st muffins
- 1 dl philadelphia light
- 1 tsk malen kanel
- finrivet skal från 1 lime
- hackade valnötter eller solrosfrön
Bred philadelphia på toppen av den avsvalnade muffinsen. Dofta över kanel. Toppa med strimlat limeskal och hackade valnötter och eller solroskärnor. Servera till en soppa, sallad eller som mellanmål.
Testade dessa förra veckan och dem var riktigt goda och matiga..
Dock blir dem lite torra dagen efter så borde ätas direkt
Hanna: Vad kul att du testade dem. Det bästa är att äta en nybakt och sedan frysa in resten. Inga konserveringsmedel gör dem torra snabbt. Good stuff : )
Kan man använda olivolja, soyayoghurt?? Tack för toppenrecept!
Maria: Det går utmärkt! Glad påsk : )