- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl siktad dinkel
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm havssalt
- 2 msk rapsolja
- 2 dl vatten
- 1 dl granola
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan mjöl med bakpulver och oljan i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda väl med gaffel eller väl rengjord hand till en bra deg. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma sedan 3 – 4 st runda, ca 1 cm tjocka, scones och lägg på pappret. Picka lätt med en gaffel på kakorna och strö sedan över granolan. Tryck till lätt med handflatan så att granolan trycks fast litegrann innan gräddning. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler, servera gärna sconesen ljumna.
Mmm ser jättegoda ut, blir att prova i helgen när man kan sitta ute
i solskenet;)
vad gott :) vilken granola använder du? :) Tack för alla goda
recept.
Josefine: Kan knappast smaka bättre : ) Perfekta att njuta av i solskenet.
Molly: Jag använder Renée Voltaires granola. Den finns på de flesta stora ICA-butiker. T.ex Maxi. ; )
okej, det var den jag hade tänkt använda. den är jättegod. ha en
fin helg!