• 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl siktad dinkel
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm havssalt
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 1 dl granola

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan mjöl med bakpulver och oljan i en bunke.  Tillsätt vattnet och blanda väl med gaffel eller väl rengjord hand till en bra deg.  Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och forma sedan 3 – 4 st runda, ca 1 cm tjocka, scones och lägg på pappret. Picka lätt med en gaffel på kakorna och strö sedan över granolan. Tryck till lätt med handflatan så att granolan trycks fast litegrann innan gräddning.  Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler, servera gärna sconesen ljumna.

4 kommentarer


Josefine [08 April 2010, 19:04]

Mmm ser jättegoda ut, blir att prova i helgen när man kan sitta ute
i solskenet;)

Molly [08 April 2010, 19:04]

vad gott :) vilken granola använder du? :) Tack för alla goda
recept.

Nina Ekelöf [08 April 2010, 20:04]

Josefine: Kan knappast smaka bättre : ) Perfekta att njuta av i solskenet.
Molly: Jag använder Renée Voltaires granola. Den finns på de flesta stora ICA-butiker. T.ex Maxi. ; )

Molly [09 April 2010, 09:04]

okej, det var den jag hade tänkt använda. den är jättegod. ha en
fin helg!