För en icke glutenfri limpa: Om du vill göra limpan med vanligt mjöl går det utmärkt att byta ut Semper Fin Mix till ca 5 dl Siktad dinkel/dinkel fullkorn/graham/rågmjöl/vetemjöl eller någon blandning av dessa beroende på vad du gillar.

  • 4 dl glutenfri Fin Mix från semper
  • 1 dl kokosfibermjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1 dl 100% havre från semper
  • 1/2 dl krossade valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 1/2 dl grovt rivet äpple
  • 2 tsk havssalt
  • 2 tsk malen kummin
  • 3,5 dl vatten

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda i en bunke; glutenfri fin mix, kokosfibermjöl, psylliumfrön, havre, hackade valnötter och bikarbonat ordentligt med en gaffel så att bikarbonaten fördelas ordentligt i blandningen. Tillsätt sedan sesamfrön, rivet äpple, salt och kummin. Rör sist ner vattnet lite i taget samtidigt som du arbetar samman degen med en gaffel. Forma slutligen degen med händerna till en limpa och lägg i en smord limpform, (degen är och ska vara kladdig). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt sedan limpan svalna helt i formen innan du skär längs kanterna i formen och tippar ur limpan. Servera eller skiva och frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

1 kommentar


Jenny Davidsson [09 September 2010, 22:09]

Vad är 1 dl 100% havre från semper? Letar efter recept med
kokosfibrer, kul att det finns fler=o)