4-6 portioner
Pizzabotten
- 3 dl dinkelmjöl
- 3,5 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- ca 3 dl vatten
Rör
i hop mjöl och bakpulver. Tillsätt sedan vatten och
rör till en smidig deg i matberedare. När degen känns smidig formar du en stor bulle av den och kavlar ut den med handen, med en nypa mjöl, på bakplåtspapper till en tunn
platta.
Fyllning
- 2 dl färdig god tomatsås
- 2 dl skivade färska champinjoner
- 1/2 färsk röd finhackad chilifrukt
- 2 dl strimlad mager kalkon
- 1 finhackad rödlök
- 2 rejäla nypor finhackad färsk oregano
- 1 dl riven mager ost
Börja med att sprida ut tomatsåsen över bottnen med en slickepott eller baksidan av en matsked i ett jämnt tunt lager. Fördela resten av fyllningen på pizzan och grädda i ugnen i ca 230 grader i 15 minuter. Låt pizzan svalna något innan servering.
Grymt god deg, extra bra med lite olja och linfrön. Gjorde en lite mindre sats och kavlade supertunn, blev krispig och alldeles ljuvlig…