1 limpa

  • 6 dl dinkelmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 3 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1 dl russin eller hackade katrinplommon
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 5 dl mild lättyoghurt
  • 1 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl så att bikarbonaten blir jämt fördelad. Rör ner med en gaffel, yoghurt och blåbär till en jämn och tjock smet/deg. Smörj en limpform med olja och lägg ner smeten i formen. Sätt in i ugnen ca 1, 5 h. Ta ut limpan och låt svalna helt innan du lossar den från formen med en vass kniv runt kanterna. Går utmärkt att skiva och frysa in.

3 kommentarer


magdalenae [20 December 2007, 22:12]

Hej! Bakade detta brödet idag, underbart gott! Finns det några näringsvärden på limpan?

Annika [27 November 2008, 20:11]

Supergott och lättbakat bröd!
Tar ett par minuter att blanda ihop ingredienserna och sen sköter den sig själv i ugnen
Prova!

Sara [18 March 2010, 09:03]

Verkligen superlätt att baka och går superfort. Jag är nybörjare
med brödbak och detta passar mig perfekt. Dessutom är brödet
gudomligt gott och precis sådär grovt som jag vill ha det – mums!