2 limpor
- 1 msk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 2,5 dl krossad råg
- 2 dl riven morot
- 1,5 dl vetegroddar
- 2,5 dl krossad vete
- 1 dl kruskakli
- 1 dl krossade linfrön
- 1 dl pumpafrön
- 1 citron, det rivna skalet och saften
- 2 dl dinkelmjöl
- 2,5 dl vetemjöl
- Valfritt 0,25 dl flytande honung
- 1 liter mild lättyoghurt
- lite rapsolja att smörja de två formarna med
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör sedan ner yoghurt och riven morot till en jämn smet/deg. När man bakar på dinkel blir degen kladdig. Det ska den vara, då blir brödet saftigt. Blanda inte ner mer än receptet anger. Smörj formarna med rapsolja. Fördela smeten i de två formarna och grädda länst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt svalna på galler. Fungerar utmärkt att skiva och frysa in.