15 st kryddiga muffins som passar bäst till soppa och sallad.

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 4-5 dl rågmjöl
  • 1 nypa havssalt
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk finhackad färsk oregano
  • 2,5 dl vatten
  • 1,5 dl ekologisk mild lättyoghurt
  • 2 msk rapsolja
  • 4 ekologiska ägg
  • 1/2 finhackad grön chili
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1/2 dl kapris
  • 2 msk psylliumfrön

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, bakpulver, salt, oregano, chili, ingefära, vitlök, kapris och psylliumfrön i en bunke så att bakpulvret blandas väl. Tillsätt sedan under omrörning vatten, yoghurt, olja och ägg och blanda väl. Fördela smeten i ca 15 st muffinsformar av metall. Grädda längst ner i ugnen i ca 20 minuter.

2 kommentarer


AnnaG [19 November 2008, 09:11]

Dessa lät spännande och väldigt goda! Får bli en mumsig soppa till middag med dessa godingar till.
Eftersom jag inte äter vete så byter jag som vanligt ut dinkel mot italienskmjölmix och så blir det sojayoghurt ist för vanlig, brukar alltid bli bra.

Tack för tipset!
Ha en fortsatt bra dag!

Kram kram

Katariina [21 November 2008, 20:11]

Till lunch idag så blev det het tomatsoppa med vitlök och en sån är matig muffin! Mums! Ha en skön helg! =)