P
1 limpa
- 2 dl nakenhavre
- 6 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl krossade linfrön
- 1 dl hackade valnötter
- 1/2 dl vetegrodddar
- 1 dl hackade soltorkade tomater
- 2 tsk bikarbonat
- 2 nypor flingsalt
- 1 msk torkad basilika
- 4 dl naturell lättyoghurt
- 1 riven morot
- 2 msk flytande honung
- 1 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, morot, honung och olivolja. Blanda alltsammans väl och låt jäsa under bakduk i 1 timme. Smörj en avlång “limpform” lätt med lite olivolja och lägg sedan ner degen där. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt svalna i formen upp och ner på galler. God både som nybakt och skivad att ta fram ur frysen.