P

1 limpa

  • 2 dl nakenhavre
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl krossade linfrön
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1/2 dl vetegrodddar
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 1 msk torkad basilika
  • 4 dl naturell lättyoghurt
  • 1 riven morot
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner yoghurt, morot, honung och olivolja. Blanda alltsammans väl och låt jäsa under bakduk i 1 timme. Smörj en avlång “limpform” lätt med lite olivolja och lägg sedan ner degen där. Grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme. Låt svalna i formen upp och ner på galler. God både som nybakt och skivad att ta fram ur frysen.