1 limpa
- 2 dl grynblandning av korn, vete, havre och råg
- 6 dl dinkelmjöl
- 2 msk proteinpulver
- 1/2 dl krossat linfrö
- 1/2 dl torkad ananas
- 1 mogen banan
- 1 dl hackad mandel
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk malen muskot
- 2 nypor flingsalt
- 2 dl keso
- 2 dl sojamjölk
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- 1 dl vatten
Blanda alla torra ingredienser först. Tillsätt sedan keso, sojamjölk, ägg, olivolja, ananas, vatten och banan. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.