ca 15 bullar

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten fingerljummet eller 37 grader
  • 1 msk flytande honung
  • 1 nypa havssalt
  • ca 7 dl rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl

Till garnering

  • 1 stort, moget tärnat päron
  • ca 50 g nyckelhålsmärkt chèvreost

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Rör ut jästen i en bunke med det ljumma vattnet. tillsätt under omrörning honung, havssalt, rågmjöl och graham. Forma med mjölade händer små fina bullar, ca 15 st, och lägg på bakplåtspapperklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla bullarna med lite vatten för knaprigare yta och klipp med en ren sax ett kryss i toppen, tryck ner en bit päron i snittet tillsammans med en bit chèvreost. Grädda i nedre delen av ugnen i 16-20 minuter. Låt svalna helt på galler innan servering. Går utmärkt att frysa. God att breda med lite extra färskost med chèvre, timjan & honung.

Färskost med chèvre, timjan & honung

  • 2 dl avrunnen ekologisk mild lättyoghurt
  • 3 msk smulad nyckelhålsmärkt chèvre
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • en nypa havssalt
  • 1 msk flytande honung

Låt yoghurten rinna av i en ren kökshandduk placerad i ett durkslag över en bunke, i kyl över natten. När vasslen runnit av får du kvar en stabbig massa som gungerar bra som färskostbas. Blanda massan med chèvre, färsk timjan, havssalt och honung.

1 kommentar


Charlotte [24 November 2008, 21:11]

Gjorde dessa idag och även dina lättare saffransbullar i helgen, såå goda! De smakade ju precis som vanliga bullar!:) De kommer jag bidra med till julafton:P

Kram Charlotte