- 2 1/2 dl dinkelmjöl
- 1 3/4 dl grahamsmjöl
- 4 msk honung ( flytande acasia)
- 4 tsk bakpulver
- 2 msk rivet citronskal
- 1 krm salt
- 1/2 dl rapsolja
- 2 1/2 dl lingon ( färska eller frysta)
- 1 ägg
- 1 1/4 dl lättmjölk
- 1 pkt saffran
- 2 tsk kardemumma
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Blanda i en jättebunke, mjöl, honung, bakpulver, citronskal, salt och olja. Rör i hop så att allt blandas väl. Vispa ut saffranet med mjölken och ägget. Häll över äggvispet i mjölbunken och rör försiktigt till en smet.Rör sist i lingonen. Mjöla händerna och platta ut degen till ca 10 platta rundlar på 2 plåtar. Pensla dem med vatten och pudra över lite kardemumma. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått gyllenbrun färg. Vakta lite på dem eftersom gräddningstiden kan variera lite från ugn till ugn.