ca 16 st bitar
- 3 dl dinkelmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 dl hela linfrön
- 1 dl havregryn
- 1 tsk mineralsalt
- 4 tsk bakpulver
- 1 dl verum hälsofil
- 1 mogen banan
- 1 brk lättkesella
- 1 dl riven kokos
Börja
med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret
fördelas ordentligt. Tillsätt sedan fil, kesella, mosad banan och kokos och arbeta degen
smidig med händerna. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till
bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en
brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10
minuter. Låt svalna på galler innen du bryter i sär dem och serverar.