ca 16 st bitar
- 3 dl grahamsmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 dl hela linfrön
- 1/2 dl strimlade fikon
- 1 dl havregryn
- 1 tsk havssalt
- 4 tsk bakpulver
- 2 dl lättyoghurt vanilj
- 1 brk lättkesella
- 1/2 dl frysta blåbär
- 1/2 dl grovt hackad mörk choklad 72% kakaohalt
Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt. Tillsätt sedan yoghurt och kesella och arbeta degen smidig med händerna. Krama sist ner frysta blåbär och grovt hackad mörk choklad snabbt. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler innen du bryter i sär dem och serverar.
Hej!
Fikon? Står scons med blåbär, fikon och mörk choklad, men i receptet fattas fikon.
Caisa: Fikonen står vad jag kan se på rad fyra uppifrån? Menar du i tillvägagångssättet så räknar jag dem till de “torra ingredienserna” : )