ca 16 st bitar

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 1/2 dl strimlade fikon
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 dl lättyoghurt vanilj
  • 1 brk lättkesella
  • 1/2 dl frysta blåbär
  • 1/2 dl grovt hackad mörk choklad 72% kakaohalt

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke så att bakpulvret fördelas ordentligt. Tillsätt sedan yoghurt och kesella och arbeta degen smidig med händerna. Krama sist ner frysta blåbär och grovt hackad mörk choklad snabbt. Dela degen i fyra lika bitar. Rulla dem till bollar, lägg på plåten och kavla dem till runda plattor. Skär med en brödkniv varje platta rakt över i fyra delar. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler innen du bryter i sär dem och serverar.

2 kommentarer


Caisa [28 November 2008, 10:11]

Hej!

Fikon? Står scons med blåbär, fikon och mörk choklad, men i receptet fattas fikon.

Nina Ahlm [28 November 2008, 20:11]

Caisa: Fikonen står vad jag kan se på rad fyra uppifrån? Menar du i tillvägagångssättet så räknar jag dem till de “torra ingredienserna” : )