Det här är ett lättbakat och lite sött bröd som bakas med bikarbonat istället för jäst.
Börja med att blanda i en bunke;
- 3 dl dinkelmjöl
- 3 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 dl russin
- 1/2 dl grovhackade hasselnötskärnor
- 1 msk kardemumma
- 3 tsk malen ingefära
- 2 msk solrosfrön
När allt detta är blandat, slå över;
- 4 dl lättfil
- 1 dl honung
- 1 msk olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en mindre brödform.
Rör först i hop de torra ingredienserna och häll sedan i även de övriga. Blanda till en kladdig deg. Lägg degen i den smorda formen. Grädda ögonaböj i ca 40 minuter. Ta ut brödet och tippa ur det på ett galler och lägg en bakduk över. Låt svalna. Servera direkt eller skiva och frys in.