ca 22 st

  • 1 pkt jäst
  • 1 tsk mineralsalt
  • 1 msk flytande honung/agavesirap
  • 7 dl minimjölk
  • 1/2 dl hela linfrön
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • ca 11 dl vetemjöl

Värm mjölken till 37 grader eller fingervarm. Smula jästen ner i en bunke. Rör ut den med den ljumna mjölken. Tillsätt salt och honung. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen smidig. Jäs under bakduk i 30 minuter. Kavla ut till ca 20 st 1 cm höga rundlar. Nagga med gaffel och jäs ytterligare 30 minuter på plåtar. Grädda i 200-225 grader i 12-15 minuter. Går bra att frysa.

6 kommentarer


Zanna [26 January 2008, 12:01]

Hej!
Undrar bara ungefär hur länge dessa ska gräddas?

Jess- [27 January 2008, 16:01]

Hej! Bakade dessa tekakor idag och dom var kanongoda! Hade visserligen ingen dinkel hemma, tog rågmjöl istället och hade i lite mer honung än vad som stod i receptet. Dom ska jag definitivt baka igen!!

jO [01 February 2008, 22:02]

Wow! Bakade dessa ikväll (fre) och de blev helt underbara! Tack så jätte mycket och trevlig helg.

Carro [06 February 2008, 19:02]

Hej.. de ser jättegoda ut.. Är de bra ur GI synpunkt? och de innehåller mkt vetemjöl?

Nina Ahlm [06 February 2008, 20:02]

Det är aldrig mjölet i sig som avgör vilket GI-värde ett bröd har utan alla de ingående ingredienserna tillsammans. Det här receptet är framtaget för att vara bättre ur näringssynpunkt jämfört med en ordinarie tekaka. Tillsammans med ett proteinrikt pålägg, ev grönsaker och en bra fettkälla så förändras gi-värdet ytterligare till det bättre.

mimmi [09 July 2009, 06:07]

men när ska man hälla i linfröna då?