2 pizzor eller en plåt

Pizzabotten

  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 500 g fullkornsmjöl av dinkel
  • 20 g jäst
  • 2 msk krossade linfrön

Fyllning

  • valfri god tomatså
  • 1 hackad gul lök
  • 2 dl strimlad rökt kalkon
  • 1 dl hackad röd paprika
  • 1 1/2 dl mager, riven ost
  • 1 dl skivade färska champinjoner

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Blanda sedan i hop fingervarmt, (37grader), vatten, salt och jäst i en bunke. Blanda sedan i mjölet samt linfrön och knåda med händerna i hop till en smidig deg. Låt sedan degen jäsa övertäckt med bakduk i 1 timma. Kavla ut degen fördelad till 2 pizzor på 2 plåtar eller till en stor pizza på en plåt. Om du vill kan du smörja plåten innan med olivolja, då lossnar pizzan lättare efter gräddningen. Bred på tomatsås och lägg på fyllning. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.