4 portioner

  • 1/2 burk ananas i sin egen juice
  • 1 blodapelsin + lite av det finrivna skalet
  • 1/2 mogen mango
  • 1 banan
  • 1 msk pressad lime

Börja med att hälla av ananasjuicen och spara denna. Dela ananasskivorna i mindre bitar. Skala apelsinen och dela klyftorna i mindre bitar. Skala mango och och dela den i mindre bitar. Sprid ut fruktbitarna på en tallrik och ställ in i frysen i 1 timme. Skala under tiden bananen och skiva. Ta ut den frysta frukten och lägg den i en matberedare tillsammans med den skivade bananen. Kör matberedaren tills frukten blivit mer finfördelad. Häll ner ananasjuice och pressad lime stötvis tills massan blivit nästan slät. Servera sorbeten genast garnerad med ananasskivor och bitar av mango eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Clara [23 January 2009, 16:01]

Ohh! Låter himmelskt! Kanske jag skulle ta mig i kragen och smaka på sorben?
Tack för all den inspiration du ger mig med hjälp av din blogg!

Clara [23 January 2009, 16:01]

Ohh! Låter himmelskt! Kanske jag skulle ta mig i kragen och smaka på sorben?
Tack för all den inspiration du ger mig med hjälp av din blogg! Du har räddat många måltider!