4-6 portioner
- 6 stora syrliga äpplen
- 1 1/2 dl vitt vin
- 2 msk flytande honung
- 1 tsk potatismjöl + 1 msk vatten
Nöt & havretäcke
- 1 dl hackad mandel
- 1 dl hackade hasselnötter
- 1 dl fiberhavregryn
- 75g smör
- 3 msk flytande honung
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk kanel
- 1 ägg
Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i klyftor och koka dem sedan i vinet tills de blivit ett löst mos. Smaka av med honung och red med potatismjöl utrört i vatten. Koka upp snabbt och ställ av kastrullen från plattan. Mixa nötter och havregryn i en mixer. Tillsätt smör, honung, vaniljsocker och kanel. Mixa lite till och tillsätt ägget på slutet. Smörj en form med rapsolja och fördela äppelmoset i formen. Bred nöt och havretäcket över och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med vanilkesella.