Höstmörker, tända ljus och en kopp varmt gott te med en söt och kryddig ingefäraboll. Passar lika bra till temyset och jobbfikat som till mellanmål. Små men naggande goda : )

Ca 10 små goda bollar

  • 1 dl torkade äppelskivor
  • 1/2 dl riven rostad kokos + 1/2 dl extra att rulla bollarna i
  • 1 dl osvavlade aprikoser
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk grön chai-te eller annat gott gärna kryddigt te
  • ev 0,5 msk vatten

Mixa alla ingredienser i en matberedare eller stark mixer till en jämn massa. Tillsätt vattnet om massan blir för torr, (Kan variera beroende på hur saftiga aprikoserna är). Rulla små bollar och rulla i riven, rostad kokos. Ställ kallt till servering. Håller i kylskåp ca 1 vecka i burk med tätslutande lock.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Molly [21 October 2010, 22:10]

åh, det här lät gott :) är du inspirerad av raw food?! :) tack för
alla goda recept. ha det bra!

Nina Ekelöf [22 October 2010, 08:10]

Molly: Kul att du blir frestad av bollen. Den är riktigt god! Njut av hösten : ))