8-10 bitar

Botten

  • 50 g rapsolja/smör
  • 12 digestistivekex fullkorn
  • 2 krm kanel
  • 1/2 dl malda valnötter
  • 3 msk hela linfrön

Börja med att smälta smöret och blanda det sedan med finstötta kex, mixade nötter, kanel och linfrön. Tryck ut bottnen med fingrarna i en form med löstagbara kanter.

Fyllning

  • 100 g philadelphiaost light
  • 1 dl kesella jordgubb/lime
  • 1 vaniljstång, de urgröpta svarta fröna
  • 1/2 dl riven kokos
  • 2 msk flytande honung
  • 3-4 gelatinblad
  • rivet skal och saften från en limefrukt
  • 1 brk kesella lätt
  • ca 250 g skivade jordgubbar till garnering

Börja med att lägga gelatinet i blöt i kallt vatten i en djup tallrik eller bunke. Riv limeskalet fint och pressa ur saften i en bunke. Blanda sedan ner philadelphiaost light, kesella jordgubb/lime, de svarta fröna från vaniljstången, riven kokos, honung och lättkesellan i saften och skalet från limen.

Krama ur vattnet ur de nu sladdriga gelatinbladen och lägg dem i en liten kastrull. Smält dem på låg värme under omrörning. Tillsätt det flytande gelatinet i en jämn stråle till blandningen i bunken, rör hela tiden. Häll över smeten i formen och ställ in i kyl i 2 timmar. Garnera med skivade joordgubbar.

Aternativet är att göra cheesecaken helt utan botten. Använd då endast en form med löstagbara kanter, gör bara fyllningen och fyll i formen. Ställ kallt i 2 timmar och servera med favoritfrukter, nötter och bär.