Josefines goda kakor!
10-12 kakor
- 5 mjuka dadlar
- 1 ½ dl valnötter
- 1 ½ dl cashewnötter
- 1 dl mandlar
- ½ dl solrosfrön
- ½ dl kokosflingor
- 2 msk linfrön
- 2 msk rå kakao
- 2 msk kakao
- ½ äpple, urkärnat och hackat i mindre bitar
- ½ dl agave/lönnsirap eller honung
Mixa nötter, frön och övriga ingredienser i en matberedare/mixer. Mixa till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Forma smeten till runda kakor eller bars och lägg på plåten.
Torka kakorna i ca 8-10 timmar i en torkugn alternativt i en vanlig ugn i 50 rader med öppen lucka.
Viktigt att inte temperaturen överstiger 45 grader.
Servera!
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Aha det är såna här “Levande-föda” kakor….. dom får ej överstiga 45 grader ju… hmm man kanske skulle prova…
Men vad är “rå” kakako???
Rå kakao (Cacao Nibs) är opreparerade och krossade kakaobönor. En stark antioxidant med mycket smak :-) Gott att strö över fruktsallad, en vanlig sallad eller mixa ner i en smoothie. Eller varför inte i en raw food kaka!
Trevlig helg,
Josefine
De här kakorna lät intressanta. Men var får man egentligen tag på den här råa kakaon? Har aldrig hört talas om det tidigare…
Johannes: De finns hos oss på Blueberry Lifestyle, Sibyllegatan 15 i Stockholm.
Kan man ersätta dn råa kakaon me vanlig??
Angelica: Det kan man!