1 kaka
- 100 g hasselnötkärnor
- 0,75 dl rapsolja
- 1/2 dl kakao
- 1 dl smält, mörk choklad
- 3 ägg
- 2 dl flytande honung
- 1 -1,5 dl dinkelsikt
- 1/2 tsk bakpulver
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smörj en liten långpanna med lite olja. Mixa sedan hasselnötter fint i en mixer eller matberedare. Tillsätt olja, kakao, smält choklad, ägg, honung och mixa massan slät. Häll över allt i en bunke och rör ner mjölet lite i taget samt bakpulvret och blanda väl. Bred ut massan jämnt på botten av formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i lagom stora browniebitar. Tips; Om kakan serveras vid ett festligare tillfälle är det fint att ringla smält mörk choklad över kakan samt toppa med några valnötskärnor.
mmm vakna till dessa var inte dumt.
Jag bakar dem i eftermiddagdag. Fast med grovhackade hasselnötter tror jag.
Nu Yoga!!
Ha en fin dag.
Maria i Oslo
Jag bakade dessa till julafton & blev inte alls nöjd :( Det smakade mest bakpulver & dinkel, inte alls härligt av choklad & nötter som jag hade hoppats på.. Bakade exakt efter receptet och undrar vad tusan jag gjorde för fel.
I övrigt har alla dina recept varit helt underbara Nina. Jag rekommenderar ofta din sajt!
Usch då! ja, det är svårt att säga tyvärr, jag har fått tidigare mail av någon annan som var nöjd med dem så kanske hade du bara helt andra förväntningar på smaken som gjorde att du blev besviken eller så blev det något fel helt enkelt.
ååh bakade dessa igår. väldigt goda. de smakade mörkchoklad och är ju nästan nyttiga, verkligen lyckat. tack nina för din site!
kram / m
Wow de här var helt underbara! Och nästan nyttiga =)
Det allra godaste var dock smeten innan den gräddades i ugnen, mm.
Tack så mycket för denna underbara receptsida!