En hel plåt
- 2 ägg
- 2 dl råsocker
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl siktad dinkel
- 2,5 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 näve mini marshmallows
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa med elvisp i en bunke; ägg, råsocker och kakao. Blanda i en annan bunke bakpulvret ordentligt med dinkel och vetemjöl. Vispa samman det smälta men avsvalnade smöret, lite i taget, med ägg och sockerblandningen och rör sedan ner mjölblandningen och sist marshmallows. Blanda väl. Häll smeten i en smord djup långpanna. Grädda längst ner i ugnen ca 15 minuter. Ta ut kakan och låt svalna innan du brer på saffransglasyren nedan.
Saffransglasyr
- 50 g smör
- 0,5 g saffran
- 2 msk vatten
- 3 dl florsocker
- 1 dl riven kokos
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och blanda det smälta smöret med alla övriga ingredienser utom kokos. Bred blandningen på den avsvalnade kakan och strö över kokos. Skär i rutor och servera en nybakt eller frys in.
Låter (och ser) helt otroligt gott ut! :)
Malin: Det är de också : )