20 st
- 2 dl aprikoser
- 2 dl urkärnade dadlar
- 4 dl valnötter
- finrivet skal av 1 lime
- 3-4 msk kakao
- 1 tsk malen kanel
Blanda och mixa aprikos och dadlar med valnötter i en matberedare. Riv limeskalet fint och blanda det med smeten. Rör ner kakao och kanel. Tryck ner massan i en låg form så att den täcker botten och blir ca 1/2-1 cm hög. Ställ i kyl ca 1 timma. Skär sedan i fyrkanter och servera.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej,
har själv inte använt dadlar alls sedan jag började med GI pga det höga värdet,103, hög konc av glukos!
Det kan väl inte vara så bra? Varför inte byta till katrinplommon eller aprikoser?
Det kan man prova om man vill. Dock blir kakan “kletigare” av dadlar och binder därför i hop sig bättre. Sedan kan det vara värt att tänka på att nötterna i kakan sänker GI. Tänk bara på att äta med måtta, precis som allting annat.
Dehär är så goda att jag smälter, perfekta bars innan träningen!
Jag använde bytte ut hälften av nötterna till osaltade cashews,
riktigt smarrigt!