ca 20 småkakor

  • 3 msk pepparkakskrydda
  • 2, 25 dl dinkelsikt
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 170 g smör/laktosfritt margarin
  • 0,75 dl råsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda det rumsvarma smöret med mjöl,pepparkakskrydda och råsocker i en bunke. Arbeta med händerna samman alltihop i bunken till en jämn och sammanhållande deg genom att knåda och arbeta degen, i bunken, om och om igen. Rulla sedan ca 20 små bollar mellan handflatorna, platta till bollen lätt med handflatan och lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och njut en nybakt eller frys in.

1 kommentar


josefine=) [23 December 2008, 10:12]

riktigt goda! gjorde dessa till en del av dessertbordet på min födelsedag=) blev mycket gott med dinkelmjöl fullkorn. Lite mer nötig karaktär!

Tack!