Inte speciellt nyttig. Bara liten & god!
4 portioner
- 1,5 dl vispgrädde
- 100 g vit choklad
- 2 msk frysta, tinade, avrunna blåbär
- 2 ingefärakakor, krossade (eller annan kaka)
Vispa hälften av grädden fluffig och ställ kallt. Värm försiktigt andra hälften av grädden i en kastrull. Bryt ner chokladen och värm försiktigt under omrörning tills allt smält. Låt svalna helt. Rör ner blåbären, som ej får vara för vattninga, i grädden och vänd sist ner den avsvalnade chokladblandningen i grädden och blanda försiktigt men väl till en ljuslila mousse. Fyll upp på små fina glas och ställ i frysen över natten. Ställ över i kyl nästa morgon och servera efter ett par timmar. Garnera med krossade ingefärakakor och eventuellt ett par frysta blåbär. Servera.
Nyttigt för själen kanske? Det behövs ju också ibland…
Cornelia: Precis ; )
Det ser riktigt gott ut! =)