1 liten men naggande god kaka.

  • 20 g kokosolja/smör
  • 40 g kakao
  • 100 g mörk choklad minst 72 % kakaohalt
  • 1,5 dl råsocker
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl kokosfibermjöl eller Semper Fin Mix
  • 1 tsk bakpulver

Börja med att smälta kokosolja tillsammans med den brutna chokladen och kakao i en djup tallrik över vattenbad. Rör lite emellanåt till en jämn smet. Vispa med elvisp under tiden socker och ägg i en bunke till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke ordentligt med en gaffel. När chokladsmeten är helt smält och jämnt rörd tillsätts den snabbt ner i äggsmeten under tiden som du vispar med elvisp snabbt. Vänd sist ner mjölblandningen med en sked. Ej vispning. Bred slutligen den sega smeten ned i en bakplåtspapperklädd liten form ca 10 x 20 cm och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär upp och servera med en klick vaniljkesella och granatäppelkärnor eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Pernilla [02 December 2008, 12:12]

Hej!
Jag undrar vad kokosfibermjöl är och var det finns att köpa?
MVH

Nina Ahlm [03 December 2008, 09:12]

Pernilla: 100% kokosmjöl finns i välsorterade hälsobutiker. Bl.a hos oss på Blueberry i Stockholm. Mjölet från kokosen är helt glutenfritt och fiberrikt.