ca 15 st
(För den som inte vill göra glutenfria muffins kan 1 dl vanligt vetemjöl användas i stället för kokosfiber och glutenfri fin mix)
- finrivet skal av 1 citron + saften
- 1 brk, 250g kesella vanilj
- 5 hela ekologisk ägg
- 1 dl grovt riven mandelmassa
- 1/2 dl råsocker
- finrivet skal från 1 apelsin
- 1/2 dl finriven morot
- 2 msk malen ingefära
- 1 dl kokosfibermjöl
- 1 dl glutenfri mix – Semper “Fin Mix”
Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.
Vispa kesellan med citronskal och saft i en bunke med elvisp lite snabbt. Fortsätt sedan med att vispa ner äggen, ett och ett i smeten. Riv ner mandelmassan, apelsinskal och morot. Blanda sist ned råsocker, malen ingefära, kokosfibermjöl samt glutenfri fin mix i smeten under vispning. Vispa samman snabbt till en slät smet. Fyll aluminiumformar med smeten och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt svalna på plåten och servera en nybakt eller frys in.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Hej Nina,
Vad kan man använda istället för mandelmassa, är den utbytbar?
Tack för en jättebra och inspirerande sida.
Hälsar Lisa
Lisa: Jag har bara bakat dem på mandelmassa så jag kan inte säga på rak arm vad du i så fall kan byta den emot.
Hej, Fantastisk sida och riktigt, riktigt goda muffins. Jag bytte ut kokosfiber och glutenfri mix mot dinkelmjöl, ca 2 dl. Det blev också jättebra.
Hej! Kan man utesluta kesellan i det här receptet? Eller måste man
ersätta med något annat?
an: Nej du kan inte utesluta kesellan. Varför undrar du? Vill du ha ett laktosfritt alternativ så använd tex Valios kvarg eller annat jämförbart alternativ.