ca 15 st

(För den som inte vill göra glutenfria muffins kan 1 dl vanligt vetemjöl användas i stället för kokosfiber och glutenfri fin mix)

  • finrivet skal av 1 citron + saften
  • 1 brk, 250g kesella vanilj
  • 5 hela ekologisk ägg
  • 1 dl grovt riven mandelmassa
  • 1/2 dl råsocker
  • finrivet skal från 1 apelsin
  • 1/2 dl finriven morot
  • 2 msk malen ingefära
  • 1 dl kokosfibermjöl
  • 1 dl glutenfri mix – Semper “Fin Mix”

Börja med att sätta ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig ugnsvärme.

Vispa kesellan med citronskal och saft i en bunke med elvisp lite snabbt. Fortsätt sedan med att vispa ner äggen, ett och ett i smeten. Riv ner mandelmassan, apelsinskal och morot. Blanda sist ned råsocker, malen ingefära, kokosfibermjöl samt glutenfri fin mix i smeten under vispning. Vispa samman snabbt till en slät smet. Fyll aluminiumformar med smeten och grädda på plåt i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt svalna på plåten och servera en nybakt eller frys in.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

5 kommentarer


Lisa [16 February 2009, 17:02]

Hej Nina,

Vad kan man använda istället för mandelmassa, är den utbytbar?
Tack för en jättebra och inspirerande sida.

Hälsar Lisa

Nina Ahlm [16 February 2009, 17:02]

Lisa: Jag har bara bakat dem på mandelmassa så jag kan inte säga på rak arm vad du i så fall kan byta den emot.

Anna [11 March 2009, 13:03]

Hej, Fantastisk sida och riktigt, riktigt goda muffins. Jag bytte ut kokosfiber och glutenfri mix mot dinkelmjöl, ca 2 dl. Det blev också jättebra.

an [29 November 2010, 20:11]

Hej! Kan man utesluta kesellan i det här receptet? Eller måste man
ersätta med något annat?

Nina Ekelöf [03 December 2010, 22:12]

an: Nej du kan inte utesluta kesellan. Varför undrar du? Vill du ha ett laktosfritt alternativ så använd tex Valios kvarg eller annat jämförbart alternativ.