- 2 ägg
- 3 dl vatten
- 2 stora morötter
- 2 dl dinkelmjöl+1/2 dl grahamsmjöl+1 dl vetemjöl
- 2 msk hela linfrön
- 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
- det finrivna skalet från en citron
- 1/2 tsk mineralsalt
- 3 msk rapsolja
- ev lite kardemumma
Vispa
i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om. Riv
morötterna och häll ner dem i smeten. Ta fram en annan skål och blanda
dinkelmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, linfrön havregryn, citronskal och
salt. Om du vill ha mer smak i våfflorna så tillsätt malen kardemumma. Blanda i äggsmeten och rör om. Pensla ett
våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna. Servera med rårörda
hallon och blåbär och en klick lättkesella.