• 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 stora morötter 
  • 2 dl dinkelmjöl+1/2 dl grahamsmjöl+1 dl vetemjöl
  • 2 msk hela linfrön
  • 1/2 dl fiberhavregryn/nakenhavre
  • det finrivna skalet från en citron
  • 1/2 tsk mineralsalt
  • 3 msk rapsolja
  • ev lite kardemumma

Vispa
i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om. Riv
morötterna och häll ner dem i smeten. Ta fram en annan skål och blanda
dinkelmjöl, vetemjöl, grahamsmjöl, linfrön havregryn, citronskal och
salt. Om du vill ha mer smak i våfflorna så tillsätt malen kardemumma. Blanda i äggsmeten och rör om.  Pensla ett
våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna. Servera med rårörda
hallon och blåbär och en klick lättkesella.