8 bitar

Pajskal

  • 4 dl dinkelmjöl
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 110 g kokt kall potatis
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 dl väl avrunnen vaniljyoghurt
  • 1 knippe färsk basilika
  • 1/2 dl hackad mandel

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt yoghurten rinna av i ett par timmar i kyl genom en ren kökshandduk eller kaffefilter. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär jordgubbarna i tunna skivor och blanda ner nästan alla skivor i den väl avrunna yoghurten. Spara en del till garneringen. Bred ut blandningen i det kalla pajskalet. Garnera med resten av jordgubbsskivorna, finhacka basilika och mandel och strö överst.