Ca 22 st

  • 200 g fikon
  • 1 dl honung, gärna chokladhonung
  • 1 dl kokos
  • 1-2 msk kakao eller carob (En växt som tillhör ärtsläktet)
  • 1 msk glögg
  • 1/2 dl kokosflingor att rulla bollarna i

Börja med att hacka fikonen grovt och blötlägg dem i vatten i 1 timma. Häll av och kör dem släta i en mixer tillsammans med honung, kokos, kakao eller carob och smaksätt med glöggen. Låt smeten stå kallt i någon timme innan du börjar att rulla bollar av den. När smeten stelnat något rullar du lagom stora munsbitar av den och rullar till sist bollarna i kokosflingor. Förvaras svalt.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Caroline [19 December 2006, 14:12]

Hej Nina!

Åh dom lät jättegoda! Men… hur gör man chokladhonung??

Nina Ahlm [19 December 2006, 19:12]

Den kan man köpa färdig, men om du inte hittar den kan du använda endast vanlig honung eller tilsätta 1 msk kakao i den vanliga.