• 50 g jäst
  • 2 1/2 dl minimjölk
  • 100 g kesella lätt
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl lönnsirap
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk psylliumfrön

Fyllning

  • 100 g kesella vanilj 7,5%
  • 1 dl frysta, tinade/ färska blåbär ( Rörs i hop med kesellan)
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl proteinpulver blåbär/vanilj från Fairing
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 1 uppvispat ägg att pensla bullarna med

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken i en kastrull på låg värme till ca 37 grader, fingervarmt. Blanda sedan den ljumma mjölken med kesellan. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, sirap, kardemumma och salt och rör. Häll i vetegroddar, psylliumfrön och mjölet lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna. Jäs degen under bakduk ca 30 minuter. Tag upp degen och knåda den smidig innan du kavlar ut den på mjölat bakbord. Bred på kesella vanilj blandad med blåbären och pudra över med kardemumma och proteinpulvret. Rulla ihop till en rulle och skiva med vass kniv rullen i ca 20 skivor, lagom bulltjocka. Lägg dem i bakformar och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över hackad sötmandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna på galler.

2 kommentarer


HellenO [07 February 2007, 11:02]

Du har skrivit att man ska hälla i linfrön mm lite i taget, men linfrön står inte med i listan över ingredienser. Hur mycket ska man ta?

Nina Ahlm [07 February 2007, 19:02]

Jag har fixat det nu. Vetegroddar ska det vara, inget annat.