ca 15 st
- 1,5 dl vaniljkesella
- 1 tsk malen kardemumma
- de svarta fröna från en vaniljstång
- 1 dl kakao
- 2 dl nakenhavreflingor/vanliga havreflingor
- 1/2 dl riven mörk choklad minst 75% kakaohalt (På bilden 90%)
havre
Skåra
vaniljstången på längden och pilla ur fröna på insidan med en tesked
eller kniv. Lägg i en bunke. Blanda samman alla ingredienser utom riven choklad, ordentligt, i samma bunke med en gaffel. Arbeta degen/smeten
smidig. Rulla sedan med händerna ca 15 bollar av blandningen och rulla
bollarna i riven choklad. Ställ kallt i kyl, i burk med tätslutande lock.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
Vilken räddning för en chokladbollsälskare som jag! Underbart …
http://lumumma.rummet.nu/
eftersom jag inte är så förtjust i kardemumma undrar jag om det går att utesluta detta? eller är chokladbollarna helt menlösa utan denna krydda?
Nej det tycker jag inte men om du vill smaksäta med någon annan krydda du gillar eller kanske en skvätt likör går ju det bra också. Menlösa är de inte hur som : ).
Jag gjorde dessa på turkisk yoghurt igår och stoppade i lite krossade linfrön och en skvätt kallt kaffe också. Underbara när man är sugen på choklad! Tack!
Jag undrar om man kan använda sig av rågflingor istället för havre?
Det är nämligen så att jag inte tål havre =(
Javisst!
håller de ihop? har provat ett annat recept på chokladbollar med kesella istället för smör, och de blev liksom…väldigt mjuka, på gränsen till att flyta ut efter en lite stund…
matilda; Javisst. Se bilden högst upp. Tips kan vara att arbeta ingredienserna kalla och sedan ställa bollarna kallt till servering.
Hej Jag heter Enis och är 21 år bor på Landbotorpsallen3b med Boendet så Jag
bor sj Jag gillar Chokladbollar Jag brukar äta dem varjedag Jag hoppas verkl
igen att ni kan skicka det till mig så Jag kan få det 20 stycken Chokladboll
paket det äter Jag nästan varjedag heheheehehehehehehehehehhehehehehehheeeee
från Enis.