4 port
- 1 grapefrukt
- 1 apelsin
- 1 liten klase röda druvor
- granatäppelkärnor
- 1 mango
- 1/2 dl grovt hackade hasselnötter
Marinad
- 2 dl vatten
- 1 msk honung
- 2 tsk malen ingefära
- 3 stjärnanisar
- Saften av 1 citron
Koka ingredienserna till marinaden i ca 10 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Skär bort skalet från frukterna och skär citrusfrukterna i fileér och resten i bitar. Vänd ner frukten i marinaden. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Hacka hasselnöterna grovt. Lägg upp fruktsalladen i fyra skålar. Servera med marinad och strö över hasselnötshacket.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.