4 port

  • 1 grapefrukt
  • 1 apelsin
  • 1 liten klase röda druvor
  • granatäppelkärnor
  • 1 mango
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötter

Marinad

  • 2 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 2 tsk malen ingefära
  • 3 stjärnanisar
  • Saften av 1 citron

Koka ingredienserna till marinaden i ca 10 minuter. Låt svalna. Blanda ingredienserna till såsen. Skär bort skalet från frukterna och skär citrusfrukterna i fileér och resten i bitar. Vänd ner frukten i marinaden. Låt stå och dra i ca 2 timmar. Hacka hasselnöterna grovt. Lägg upp fruktsalladen i fyra skålar. Servera med marinad och strö över hasselnötshacket.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.