Mjuk och saftig kaka bakad helt utan vitt vetemjöl, smör eller socker.

ca 20 bitar

  • 3 stora eller 4 mindre ägg
  • 1 dl flytande honung
  • 3 1/2 dl dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl mosad banan
  • 1/2 dl kakao
  • 1 dl grovt hackade pistagenötter
  • 2 tsk malet kaffe
  • 0,75 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 4 dl rivna morötter

Börja med att sätta ugnen på 175 rader. Ta fram en rund form med löstagbara kanter och smörj med lite extra rapsolja. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Om man vill kan man även strö riven kokos över kakan efter gräddning. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.

1 kommentar


Caroline [25 September 2006, 00:09]

Åh denna lät god! Tror du (om du nu hann baka den och kommer baka fler ggr?) att du kan lägga ut bilder på dina underbara bakverk och/eller smårätter om du finner tid? Hade varit kul att se hur det ser ut färdiglagat hos dig… =)