Mjuk och saftig kaka bakad helt utan vitt vetemjöl, smör eller socker.
ca 20 bitar
- 3 stora eller 4 mindre ägg
- 1 dl flytande honung
- 3 1/2 dl dinkelmjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 dl mosad banan
- 1/2 dl kakao
- 1 dl grovt hackade pistagenötter
- 2 tsk malet kaffe
- 0,75 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk fint riven färsk ingefära
- 4 dl rivna morötter
Börja med att sätta ugnen på 175 rader. Ta fram en rund form med löstagbara kanter och smörj med lite extra rapsolja. Blanda samtliga av de torra ingredienserna i en bunke. Rör ordentligt så att bakpulvret blandas runt. Blanda ägg och honung i en annan bunke med oljan, ingefära och de rivna morötterna. Häll sedan över mjölblandningen i äggblandningen och blanda runt till en jämn smet med en sked. Häll hela smeten i formen och grädda i ugnen i ca 35 minuter. Om man vill kan man även strö riven kokos över kakan efter gräddning. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i små bitar eller ställ fram hel.
Åh denna lät god! Tror du (om du nu hann baka den och kommer baka fler ggr?) att du kan lägga ut bilder på dina underbara bakverk och/eller smårätter om du finner tid? Hade varit kul att se hur det ser ut färdiglagat hos dig… =)