Till festen!
4 portioner
- 1 msk rapsolja att smörja fyra kokottfomar med
- 100 g mörk choklad, minst 72% kakaohalt
- 50 g smör
- 4 ägg
- 1,25 dl råsocker
- 1 dl mjöl
- 4 msk finhackade valnötter
Börja med att smörja formarna med rapsolja. Finhacka nötterna och lägg på botten i varje form. Smält över vattenbad, choklad och smör tillsammans. Vispa med elvisp ägg och socker i en bunke. När choklad och smör smällt, vispas det ner i äggpöset. Tillsätt sist mjölet och fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll sedan formarna med smeten och ställ in i frysen i 1 timma. Grädda sedan i ca 30 minuter på 200 grader. Bakelsen ska vara kladdig inuti. Servera med färska frukter, bär eller en kula god glass eller sorbet. T.ex citron.
Kan man baka de har bakelserna som en vanlig chokaldkaka? Alltså i en bakform? Har nämlgien inte så många små formar och tänkte bjuda på den här eller något liknande på en middag.
Louise; Det borde gå men jag har inte testat så jag vet inte gräddningstid och temp. Bör dock bli lägre temp under längre tid.