Till festen!

4 portioner

  • 1 msk rapsolja att smörja fyra kokottfomar med
  • 100 g mörk choklad, minst 72% kakaohalt
  • 50 g smör 
  • 4 ägg 
  • 1,25 dl råsocker
  • 1 dl mjöl
  • 4 msk finhackade valnötter

Börja med att smörja formarna med rapsolja. Finhacka nötterna och lägg på botten i varje form. Smält över vattenbad, choklad och smör tillsammans. Vispa med elvisp ägg och socker i en bunke. När choklad och smör smällt, vispas det ner i äggpöset. Tillsätt sist mjölet och fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll sedan formarna med smeten och ställ in i frysen i 1 timma. Grädda sedan i ca 30 minuter på 200 grader. Bakelsen ska vara kladdig inuti. Servera med färska frukter, bär eller en kula god glass eller sorbet. T.ex citron.

2 kommentarer


Louise [13 October 2008, 17:10]

Kan man baka de har bakelserna som en vanlig chokaldkaka? Alltså i en bakform? Har nämlgien inte så många små formar och tänkte bjuda på den här eller något liknande på en middag.

Nina Ahlm [13 October 2008, 19:10]

Louise; Det borde gå men jag har inte testat så jag vet inte gräddningstid och temp. Bör dock bli lägre temp under längre tid.