Liten & god!

4 portioner

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 100g mörk choklad
  • 3 tsk råa krossade råa kakaobönor + lite extra till garnering/vanlig kakao
  • 8 grovt hackade valnötter

Värm hälften av grädden i en kastrull försiktigt. Bryt ner chokladen under omrörning och rör tills den smält helt. Låt svalna. Vispa resten av grädden i en bunke och ställ kallt. När chokladsmeten svalnat rör du ner de krossade kakaobönorna och vänder sedan ner hela smeten i grädden till en fluffig mousse. Fyll upp på glas och ställ kallt till servering. Garnera med lite mer krossade kakaobönor/kakao och hackade valnötter.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.

2 kommentarer


Elin [15 November 2008, 11:11]

hej! vart köper jag råa kakaobönor?

Nina Ahlm [15 November 2008, 15:11]

Elin; Jag köper dem på hälsobutiken Blueberry, på Sibyllegatan 15 i Stockholm.