Liten & god!
4 portioner
- 1,5 dl vispgrädde
- 100g mörk choklad
- 3 tsk råa krossade råa kakaobönor + lite extra till garnering/vanlig kakao
- 8 grovt hackade valnötter
Värm hälften av grädden i en kastrull försiktigt. Bryt ner chokladen under omrörning och rör tills den smält helt. Låt svalna. Vispa resten av grädden i en bunke och ställ kallt. När chokladsmeten svalnat rör du ner de krossade kakaobönorna och vänder sedan ner hela smeten i grädden till en fluffig mousse. Fyll upp på glas och ställ kallt till servering. Garnera med lite mer krossade kakaobönor/kakao och hackade valnötter.
Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.
hej! vart köper jag råa kakaobönor?
Elin; Jag köper dem på hälsobutiken Blueberry, på Sibyllegatan 15 i Stockholm.