ca 10 st större muffins
- 10 st stora bullformar i papper
- 3 ägg
- 1 dl 100% lönnsirap
- 2 msk rapsolja
- 1 dl mild lättyoghurt
- 1,5 dl siktad dinkelmjöl
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1,5 dl fint riven morot
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, lönnsirap, olja och yoghurt i en bunke med elvisp. Rör ihop mjöl, kardemumma, bakpulver och kanel med en gaffel i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott i äggsmeten och vänd sist ner fint riven morot. Fyll upp 10 st formar med smeten och grädda muffinsen i nedre delen av ugnen 12-15 minuter.
Hej. Jag undrar om du tror att det går att ta honung istället för lönnsirap och isåfall hur mycket? Hälsningar Sanna
Testa dig fram med 1/2-1 dl till att börja med. Det borde bli bra.