ca 10 st större muffins

 

  • 10 st stora bullformar i papper
  • 3 ägg
  • 1 dl 100% lönnsirap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl mild lättyoghurt
  • 1,5 dl siktad dinkelmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1,5 dl fint riven morot

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, lönnsirap, olja och yoghurt i en bunke med elvisp. Rör ihop  mjöl, kardemumma, bakpulver och kanel med en gaffel i en annan bunke. Vänd ner mjölblandningen med en slickepott i äggsmeten och vänd sist ner fint riven morot. Fyll upp 10 st formar med smeten och grädda muffinsen i nedre delen av ugnen 12-15 minuter.

2 kommentarer


Sanna [14 March 2008, 17:03]

Hej. Jag undrar om du tror att det går att ta honung istället för lönnsirap och isåfall hur mycket? Hälsningar Sanna

Nina Ahlm [15 March 2008, 09:03]

Testa dig fram med 1/2-1 dl till att börja med. Det borde bli bra.