4 – 6 portioner

10 konserverade päronhalvor

Fyllning

  • 1/2 dl vitt vin/pressad lime
  • 2 msk acasia honung
  • 1/2 dl hackade torkade fikon
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1 msk hackade tranbär

Sås

  • 2 dl päronlag från konserven
  • 1/2 dl vitt vin/lime
  • 1 msk honung

Börja med att sätta ugnen på 275 grader. Häll av päronen i ett durkslag över en bunke. Spara lagen. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Lägg päronhalvorna på en rad i en ugnssäker form. Fördela fyllningen på varje päronhalva. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter eller tills fyllningen fått lätt brun färg. Häll päronlagen i en kastrull och tillsätt vin och honung. Koka ihop tills såsen fått en lätt simmig konsistens. Lägg upp päronhalvorna i djupa tallrikar och servera dem med en sked varm sås och lite mer hackade nötter över.

Om detta recept innehåller havre, nakenhavre eller fiberhavregryn kan man som glutenintolerant istället välja Sempers 100% rena havregryn.