8 bitar
Pajskal
- 4 dl dinkelmjöl
- 2 msk hela linfrön
- 1/2 dl rapsolja
- 110 g kokt kall potatis
- 3 msk vatten
Fyllning
- 1 1/2 dl aprikospuré
- 3 väl mogna päron
Mandeltäcke
- 1/2 dl grovt hackad mandel
- 1 msk lättmjölk
- 1/2 dl acasiahonung
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk fiberhavregryn
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att mosa potatisen väl. Blanda sedan samtliga ingredienser till pajskalet i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Tryck ut pajskalet i en smord pajform (smörj med lite rapsolja). Ställ formen med skalet i, i frysen ca 1 timme. Grädda sedan pajskalet i ca 15 minuter. Låt svalna. Fyll sedan pajskalet med aprikospurén i botten. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i mindre klyftor och lägg dem på aprikospurén. Blanda ihop smeten till mandeltäcket i en bunke. Bred ut smeten över päronen och grädda pajen i ytterligare 15-20 minuter i 200 grader tills mandeltäcket fått lite färg. Låt svalna och servera.
Hej!
Jag bara undrar var yoghurten finns med i receptet på den här pajen?
Det står att yoghurten ska rinna av, men det står inte med någon yoghurt i
ingredienslistan.
mvh Rebecca
Rebecca: Det undrar jag med : ) Kan inte förklara vart den meningen kommit ifrån och har nu tagit bort den. Ingen yoghurt här alltså.
Oki, bra då vet jag.
Förresten väldigt bra sida med mycket inspiration!