Dessa kan göras både med och utan glasyr
ca 20 st
- 1 1/2 dl grahamsmjöl
- 1 dl siktad dinkel
- 2 tsk bikarbonat
- 3 ägg
- 0,75 dl flytande honung
- 1/2 dl mixade hasselnötter
- 1 dl lätt vaniljyoghurt
- 1 påse pepparkakskrydda
- 2 msk rapsolja
GLASYR
- 3 dl florsocker utrörd i 2-3 msk vatten + ett fint strössel
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner äggen med en gaffel och tillsätt sedan honung, yoghurt och olja. Blanda väl och fyll aluminiumformar till hälften med smeten och grädda i ugnen i ca 15 minuter. Låt muffinsen svalna på galler. Gör under tiden glasyren genom att blanda florsockret med vatten. Rör till en jämn, tjock, trögflytande vit smet. Toppa muffinsen med 1/2 tsk glasyr och ev ett fint strössel. Servera eller frys in.