Ca 16 st

  • 4 dl polenta
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/2 dl rapsolja
  • 3 dl sojamjölk
  • 1/2 dl russin eller annan torkad frukt
  • 2 msk nötsmör
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda polenta, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i rapsolja, sojamjölk, russin och ägget. Rör sedan ner nötsmör och russin. Använd en matsked och klicka ut smeten i aluminiumformar och ställ på en plåt. Grädd i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter och låt svalna på galler.

1 kommentar


Ebba [27 February 2007, 16:02]

Åh, dom ser jättegoda ut! Precis som chokladkakan. :) Ska testbaka någon dag, dock inte på förrän om kanske två veckor.. Åker till Stockholm på fredag förresten, ska försöka titta förbi då tänkte jag. Sedan väntar en vecka i solen. :)