Ca 16 st
- 4 dl polenta
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 1/2 dl rapsolja
- 3 dl sojamjölk
- 1/2 dl russin eller annan torkad frukt
- 2 msk nötsmör
- 1 ägg
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda polenta, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i rapsolja, sojamjölk, russin och ägget. Rör sedan ner nötsmör och russin. Använd en matsked och klicka ut smeten i aluminiumformar och ställ på en plåt. Grädd i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter och låt svalna på galler.
Åh, dom ser jättegoda ut! Precis som chokladkakan. :) Ska testbaka någon dag, dock inte på förrän om kanske två veckor.. Åker till Stockholm på fredag förresten, ska försöka titta förbi då tänkte jag. Sedan väntar en vecka i solen. :)