• 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
  • 3 msk proteinpulver, vaniljsmak
  • 2 msk vetegroddar
  • 1 dl grovhackade mandlar
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1-2 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kesella lätt
  • 2 stora mogna bananer
  • 1/2 dl blåbär
  • 2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning rapsolja, kesella, mosad banan, blåbär och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.

2 kommentarer


Evelina [30 October 2006, 12:10]

Hej Nina! Vilken typ av och vilket märke på proteinpulver rekommenderar du?

Nina Ahlm [30 October 2006, 16:10]

Det bästa är att söka på sidan efter proteinpulver så kommer du att hitta flera olika tips både från mig och andra läsare.