ca 15 st
- 2-3 dl fullkornsmjöl av dinkel
- 1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
- 3 msk proteinpulver, vaniljsmak
- 2 msk vetegroddar
- 1 dl grovhackade valnötter
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl rapsolja
- 1 dl vaniljyoghurt
- 1 dl kesella lätt
- 2 stora mogna bananer
- 1 uppvispat ägg
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser och kryddor i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning honung, rapsolja, yoghurt, kesella, mosad banan och det uppvispade ägget. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. klicka ut smeten i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa.