• 1/2 liter tunt skivad rabarber
  • 1/2 liter skivade jordgubbar
  • 1 1/2 dl dinkelsikt
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn eller nakenhavre
  • 100 g smör
  • 2 msk flytande honung + 2 msk honung
  • 2 msk kokos

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att dra av det grova skalet på rabarbern och skär den sedan i tunna skivor. Blanda rabarberskivorna med skivade jordgubbar och ringla sedan 2 msk flytande honung över skivorna och vänd runt. Bred ut skivor och honung på botten av en ugnsform eller pajform, gärna i teflon. Blanda sedan dinkelsikt, havregryn, kokos, 2 msk honung och rumsvarmt smör i en bunke. Krama i hop alltihop med händerna till en grynig massa så att det blir en riktig smuldeg. Lägg smuldegen över frukten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

2 kommentarer


Smilla [26 June 2006, 17:06]

Jag är smått tokig i pajer och har en som jag gör hela tiden, men måste prova denna. Låter mycket god med kokos och honung som sötningsmedel.
Jag kom in på din sida genom en slump då jag sökte runt, måste säga att den är kanonbra. Här kommer jag titta in flera gånger.

Nina Ahlm [26 June 2006, 18:06]

Ja den här pajen är rikigt god! Tack för fint omdöme : )