6 portioner

Fyllning

  • 400g rabarber
  • 1 msk råsocker
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma

Smultak

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 100g skivat smör
  • 3 msk råsocker

Sätt ugnen på 225 grader. Skala rabarbern och tärna i små fina bitar. Smörj en pajform med lite smör. Sprid ut rabarbertärningarna i botten på formen. Strö över 1 msk råsocker, malen ingefära, kanel och kardemumma. Blanda i en bunke samtliga ingredienser till smultaket. Arbeta med en gaffel tills smöret mjuknat något och arbeta sedan i hop degen med händerna till en sammanhängande massa. Smula degen jämt över rabarbern och grädda i 20 minuter. Servera med Oatly vaniljsås.

5 kommentarer


Emma [28 June 2008, 15:06]

Blir inte den här pajen sur – med bara 4 msk råsocker sammanlagt? Det brukar behövas en hel del socker till rabarberpajer ju…

Nina Ahlm [28 June 2008, 17:06]

Emma: Nej, det tycker jag inte. Snarare lite syrlig och mycket god tillsammans med litet sött tillbehör som t.ex föreslagen oatly vaniljsås

Emma [29 June 2008, 21:06]

Okej, tack… jag gillar syrliga saker. Den här pajen verkar god, jag ska absolut prova den!
Hmmm, jag har funderat på en sak, förresten: om man vill byta ut vanligt strösocker i ett recept mot råsocker, hur mycket råsocker ska man ta då? För råsockret är väl sötare än vanligt strösocker?
Och så måste jag säga att din sida är toppen! Hittade den för kanske fyra dagar sen och har provat tre recept redan. Tack!

Emma [29 June 2008, 21:06]

Okej, toppen! Jag ska absolut prova den här pajen! Jag har funderat på en sak, förresten: Om man vill byta ut strösockret i ett recept mot råsocker, hur mycket mindre råsocker ska man ta då? För råsocker är väl sötare än vanligt strösocker? Och tack för dina recept, de är jättebra!

Emma [30 June 2008, 10:06]

Oj, det blev visst dubbla kommentarer. Min dator krånglade, så jag trodde inte att den första gick fram.