• 2 ägg
  • 3-4 dl vatten
  • 2 stora röda rivna äpplen
  • 2 dl rågmjöl +1/2 dl grahamsmjöl+1 dl vetemjöl
  • 2 msk hela linfrön
  • 1/2 dl rågflingor
  • 1/2 tsk mineralsalt
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk malen kanel

Vispa
i hop äggen i en skål och tillsätt sedan vattnet och rör om. Riv äpplen grovt och häll ner rivet i smeten. Ta fram en annan skål och blanda rågmjöl, grahamsmjöl, vetemjöl, linfrön, rågflingor och
salt. Tillsätt även malen kanel i äggsmeten och rör om.  Pensla ett
våffeljärn med rapsoljan och grädda våfflorna. Servera med rårörda granatäppelkärnor och blåbär eller stekta äppelklyftor och eventuellt en klick kanelkesella.