Jag har använt en silikonformsplatta med små rundlar i. Har du inte tillgång till en sådan går det lika bra att skära skorpor i önskad storlek.
Små goda skorpor smaksatta med saffran eller pepparkakskrydda. Om du vill att skorporna ska bli riktigt knapriga låter du dem ligga framme på en tallrik och torka ett par dygn.
- 50 g rapsolja
- 1 dl flytande honung
- 1 äggula
- ½ dl minimjölk
- 1,5 dl dinkelmjöl
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 msk hackade hasselnötter
- 1 g saffran/ 1 påse pepparkakskrydda (finns färdiga påsar i kryddhyllan)
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk hjorthornsalt
Rör ihop fett och honung med elvisp. Tillsätt äggulan och mjölken. Blanda mjölet med hackade nötter, krydda, bakpulver och hjorthornsalt och rör ner allt i smeten. Arbeta ihop till en deg. Tryck med fingrarna ut degen till en platta på en bakplåtspapperklädd plåt ca 10×15 cm.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Låt kakan kallna på galler innan du skär i den. Skär sedan i små stänger eller fyrkanter.