4 st kakor som delas till 16 bitar
- 4 dl dinkelmjöl fullkorn
- 4 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 5 tsk bakpulver
- 4 dl mild lättyoghurt
- 5 msk sockerfri sylt, ej sötad med sötningsmedel. Den jag använder är sötad med äppeljuice.
Sätt ugnen på 275 grader och blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner yoghurt och sylt och blanda väl. Dela den kladdiga smeten med händerna snabbt till 4 högar och klappa ut dem ganska tjocka i vardera hörnet av en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till dem något med baksidan av en, eventuellt oljad, stekspade eller handen till en kaka. Dela varje kaka i fyra delar med en kniv, trots kladd. Sätt in i dem i ugnen och grädda ca 12 minuter eller något längre om de är tjocka. Se till att de blir genomgräddade. Låt dem svalna på galler.
Hej,
Jag har letat efter sockerfri sylt ett tag nu, men inte funnit det. Var kan man köpa det, eller måste man göra egen? Jag bor i en mindre stad, det kanske påverkar det hela.
Jag köper färdig på Blueberry i Stockholm men den finns säkert på fler ställen. Kolla med hälsokostbutiker i närheten där du bor om de har/kan ta hem. Jag vet att bl.a BIOFOOD har denna sylt så i annat fall kan du söka efter dem på internet och höra med dem vilka återförsäljare som finns just i ditt område.
Jag fick tipset någonstans att barnmatspure med fruktsmaker oftast är osötade och kan användas istället för sylt.
Önos (ett varumärke) har en hel del sockerfira sylter. De har; sockerfri hallonsylt, -:- jordgubbssylt, -:- lingonsylt, och -:- äpplemos.
Och det bästa är att (engilt mig) de smakar MYCKET bättre än “vanlig” sylt! :D