4 st kakor som delas till 16 bitar

  • 4 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 tsk bakpulver
  • 4 dl mild lättyoghurt
  • 5 msk sockerfri sylt, ej sötad med sötningsmedel. Den jag använder är sötad med äppeljuice.

Sätt ugnen på 275 grader och blanda ihop mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner yoghurt och sylt och blanda väl. Dela den kladdiga smeten med händerna snabbt till 4 högar och klappa ut dem ganska tjocka i vardera hörnet av en bakplåtspapperklädd plåt. Platta till dem något med baksidan av en, eventuellt oljad, stekspade eller handen till en kaka. Dela varje kaka i fyra delar med en kniv, trots kladd. Sätt in i dem i ugnen och grädda ca 12 minuter eller något längre om de är tjocka. Se till att de blir genomgräddade. Låt dem svalna på galler.

4 kommentarer


Mala1 [06 March 2007, 11:03]

Hej,
Jag har letat efter sockerfri sylt ett tag nu, men inte funnit det. Var kan man köpa det, eller måste man göra egen? Jag bor i en mindre stad, det kanske påverkar det hela.

Nina Ahlm [07 March 2007, 06:03]

Jag köper färdig på Blueberry i Stockholm men den finns säkert på fler ställen. Kolla med hälsokostbutiker i närheten där du bor om de har/kan ta hem. Jag vet att bl.a BIOFOOD har denna sylt så i annat fall kan du söka efter dem på internet och höra med dem vilka återförsäljare som finns just i ditt område.

Denize [07 March 2007, 18:03]

Jag fick tipset någonstans att barnmatspure med fruktsmaker oftast är osötade och kan användas istället för sylt.

Linda [04 March 2008, 16:03]

Önos (ett varumärke) har en hel del sockerfira sylter. De har; sockerfri hallonsylt, -:- jordgubbssylt, -:- lingonsylt, och -:- äpplemos.

Och det bästa är att (engilt mig) de smakar MYCKET bättre än “vanlig” sylt! :D