2 portioner
- 3 dl kokt bulgur
- 6 skivor kallrökt lax
- 2 dl savoy/vit/röd kål, strimlad
- 4 små färska rödbetor, skalad och klyftad
- 1 msk olivolja
- 1 palsternacka, i stavar
- 1 lime, pressad
- 1 msk olivolja
- 1 dl färsk hackad dill
Börja med att koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Spola den sedan kall i en sil och låt rinna av väl. Strimla kål och skala rödbetorna samt palsternacka. Klyfta rödbetor och skär palsternackan i stavar. Smörj en ugnsform med 1 msk olivolja och lägg ner strimlad kål, rödbetor och palsternacksblandningen. Salta lätt. Sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Strimla laxen och blanda med bulgur, pressad lime, olivolja och dill. Se till att den rostade rotfruktsblandningen är kall innan du till sist vänder ner den i bulgursalladen. Servera.